Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

25.02.2018 Во Неделата на православието Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

24.02.2018 На Тодорова сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

23.02.2018 Првата статија од Акатистот кон Пресвета Богородица Архиепископот Јован ја прочита во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.02.2018 На првата Претходноосветена Литургија Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.02.2018 Во Сирната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.02.2018 На Сретение Господово Архиепископот Јован служеше во храмот Свети Сава, во Париз

14.02.2018 Архиепископот Јован одржа предавање во храмот Свети Сава, во Париз

11.02.2018 На денот на споменот на св. мч.-чка Евлалија Архиепископот Јован служеше во Барселона

10.02.2018 Архиепископот Јован одржа предавање пред верниците во парохијата Покров на Пресвета Богородица во Барселона

07.02.2018 На денот кога се споменува Свети Григориј Богослов Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.02.2018 Во неделата на Блудниот син Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.02.2018 На денот на споменот на Св. Максим Исповедник, Архиепископот Јован служеше во параклисот посветен токму на овој светител

02.02.2018 Архиерејско сослужување во Килкис