Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.02.2017 Во сирната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.02.2017 Во месопусната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.02.2017 Во неделата на Блудниот син, кога се совпадна и празникот на Светите три ерарси, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.02.2017 Архиепископот Јован во неделата на митарот и фарисејот служеше во параклисот „Св. Нектариј Егински“ во Скопје