Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.01.2023 Во 33-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.01.2023 Во неделата по Просветление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

19.01.2023 На празникот Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.01.2023 На Обрезание Христово и на денот на Новата Година Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.01.2023 Епископот стобиски Давид го прослави именденот

07.01.2023 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

05.01.2023 Излезе од печат црковниот календар за 2023 г., на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

02.01.2023 Прослава на Св. Игнатиј Богоносец во Врање

01.01.2023 Во неделата на Светите Отци Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола