Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.01.2020 Во неделата по Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.01.2020 На празникот Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.01.2020 На празникот на Обрезанието Господово и Св. Василиј Велики Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.01.2020 Епископот Давид го прослави именденот

08.01.2020 На вториот ден Рождество Христово Архиепископот Јован служеше во манастирот Успение на Пресвета Богородица во Лагово – Прилеп

07.01.2020 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

05.01.2020 Во Неделата на Отците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.01.2020 Излезе од печат црковниот календар за 2020 г., на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

02.01.2020 Свети Игнатиј Богоносец свечено прославен во Врање