Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

14.01.2019 Архиепископот Јован за Нова Година служеше во параклисот Св. Нектариј Егински, во Скопје

13.01.2019 Епископот Давид го прослави именденот

08.01.2019 Архиепископот Јован служеше во Успенскиот манастир во с. Лагово

07.01.2019 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

06.01.2019 Во неделата на отците Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.01.2019 Свечено прославен празникот на светиот Игнатиј Богоносец во Врање