Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.01.2018 Чествување на празникот на свети Сава во Виена

21.01.2018 Во неделата по Просветление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

19.01.2018 На празникот Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.01.2018 На празникот Обрезание Христово и Св. Василиј Велики Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.01.2018 Епископот Давид го прослави именденот

07.01.2018 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

02.01.2018 Архиерејска Литургија во Врање, по повод празникот на светиот Игнатиј Богоносец

01.01.2018 Од интервјуто на Епископот бачки Иринеј за „Печат“