Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.01.2017 Во 32-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.01.2017 Во неделата по просветление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.01.2017 На Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.01.2017 Во неделата пред Просветление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.01.2017 На празникот Обрезание Господово и на денот на споменот на Св. Василиј Велики, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.01.2017 Епископот Давид го прослави именденот

07.01.2017 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

02.01.2017 Прослава на празникот на светиот свештеномаченик Игнатиј Богоносец во Врање

01.01.2017 Во неделата на отците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола