Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

25.12.2022 Во Неделата на праотците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.12.2022 Прослава на светиот Николај Мирликијскиот Чудотворец, во Штип

18.12.2022 Хиротонија Епископот топлички г. Петар

11.12.2022 Хиротонија на архимандритот Доситеј за Епископ липљански, викар на Патријархот српски

08.12.2022 На празникот на Св. Климент охридскиот чудотворец Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.12.2022 Прославa на храмовата слава на параклисот Света Екатерина во Скопје

04.12.2022 На празникот Воведение Богородично Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола