Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.12.2021 Во Неделата на праоците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.12.2021 Празникот на светиот Николај Мирликијски прославен во Штип

19.12.2021 На денот на прослава на празникот Св. Николај Мирликијски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.12.2021 Во 25-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.12.2021 На денот на споменот на Св. Климент Охридски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.12.2021 На денот на прослава на Св.вмч.-чка Екатерина Архиепископот Јован служеше во параклисот посветен на оваа великомаченичка во Скопје

04.12.2021 На празникот Воведение во храмот на Пресвета Богородица Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола