Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

25.10.2020 Во неделата кога се слават светите отци од Седмиот Вселенски Собор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.10.2020 Во деветнаесеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.10.2020 На празникот Покров на Пресвета Богородица Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

11.10.2020 Во осумнаесеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола