Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

15.04.2018 Архиепископот Јован на Томина недела служеше и проповедаше во параклисот Св. Нектариј Егински, во Скопје

13.04.2018 На празникот Животоприемен источник Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

09.04.2018 На Светол Понеделник Архиепископот Јован служеше во манастирот Успение Богородично, во Прилеп

08.04.2018 Прослава на Воскресението Христово во Православната Охридска Архиепископија

07.04.2018 Службата на оплакувањето Христово и Литургијата на Велика Сабота Архиепископот Јован ги служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.04.2018 Литургијата на Велики Четврток и службата на Христовите страдања Архиепископот Јован ги служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.04.2018 На Цветници, Архиепископот Јован богослужеше во манастирот „Успение Богородично“, Скопје

01.04.2018 Цветници во Светата Земја