Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.12.2017 Излезе од печат црковниот календар за 2018 година на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

24.12.2017 Во неделата на праотците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

24.12.2017 Од интервјуто на Епископот бачки Иринеј за „Вечерње новости“

23.12.2017 Архиерејско сослужување во Килкис

19.12.2017 На денот на споменот на Св. Николај Мирликијски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.12.2017 Празникот на светиот Николај Мирликијски прославен во Штип

17.12.2017 Во 28-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.12.2017 Светиот Архиерејски Синод на Црквата на Елада во однос на соопштението на Бугарската Православна Црква

10.12.2017 Во 27-та недела по Педесетница, Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

08.12.2017 На денот на споменот на Св. Климент Охридски, Архиепископот Јован присуствуваше на богослужбата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.12.2017 Архиепископот Јован на денот на прославата на Св. вмч.-ца Екатерина служеше во истоимениот параклис во Скопје

04.12.2017 На празникот Воведение во храмот на Пресвета Богородица Архиепископот Јован служеше и проповедаше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.12.2017 Во 26-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст