Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

25.12.2016 Во неделата на Праотците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.12.2016 Празникот на светиот Николај Мирликијски прославен во Штип

18.12.2016 Во 26-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

11.12.2016 Во 25-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.12.2016 На денот на споменот на Св. Климент Охридски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.12.2016 Слава на параклисот Света Екатерина во Скопје

04.12.2016 На празникот Воведение на Пресвета Богородица во храмот, Архиепископот Јован служеше во манастирот Успение на Пресвета Богородица во Лагово – Прилеп