Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

Циклус „Емисии за поука во верата” снимени во времето кога Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован беше Епископ дремвицки, администратор во брегалничката епархија и Митрополит велески и повардарски. Објавуван е неколку пати на Телевизија Кочани во периодот 2001 и 2002 година.
Се извинуваме што заради сите проблеми кои последниве години ѝ беа наметнати на Охридската Архиепископија не бевме во можност порано да ги поставиме овие емисии пред посетителите на нашата интернет страница

Верата - основа на сè што се надеваме

Да го познаеме Бога Каков што Е

Бог е Света Троица

Личност и индивидуа

Егзистенцијални последици за човекот од догмата за Света Троица

Стварањето на светот „ни од што“

Стварањето на светот во Христа и светот на бестелесните духови