Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован - гостин во емисијата „Острошки светионик“, во реализација на видео студиото на братството на Острошкиот Манастир, 26.12.2015 год.

Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, на 5-ти Февруари 2016 год., беше еден од говорниците во третата панел-дискусија на тема: „Теологијата и општеството“, со поднаслов: „Учеството на Црквата во работата со затворените лица – можност или обврска“.

This text will be replaced

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за телевизијата со национална концесија „Алсат“, на 5-ти Aприл 2010 год.

Божикна честитка, Декември 2009

Современите прогони на Православната Црква: Македонскиот раскол

Божикна честитка, Декември 2008

This text will be replaced

Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован гостин во емисијата Late Night Show на Миленко Неделковски, 12 Октомври 2007 год., Канал 5 Телевизија

Од посетата на Неговото Преосвештенство вомировениот Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасиј (Јевтиќ) на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, 25 Август 2007 год

Проповед на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован пред одењето во затвор

Проповед на Педесетница на градската слава на Врање 2006

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за битолската телевизија Тера на 11 Aприл 2006

Интервју на Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован за Телевизија Меди, Мај 2005