Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

житија

Кратко житие на светиот отец наш Лука лекарот и исповедникот, Архиепископот симферополски и кримски

Кратко житие на светиот Нектариј Егински Чудотворец

Епизода од житието на светиот Нектариј Егински

Житие на Свети Патрик ирски