Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

литургика

Шмеман Александар, Протојереј Литургија на Претходноосветените Дарови

Еортологија

Рождеството Христово

Значењето на празникот Рождество Христово

Велики Петок: на Светите Христови Страдања

Велики Четврток: на Тајната Вечера

Велика Среда: на помазувањето на Христа со скапоцено миро

Велики Вторник: на мудрите девојки

Велики Понеделник: на прекрасниот Јосиф

Свети Јустин Ќелиски Беседа на Педесетница

Свети Јустин Ќелиски Беседа на Благовештение

Епископ Атанасиј Јевтиќ Слово за славното Успение Богородично