Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

Во продолжение е текстот со кој Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован настапи на меѓународниот собир „Свети Јован Владимир кроз вјекове - историја и предање 1016-2016”, одржан во Бар од 15-17 Септември 2016 г.

Кој бил охридски архиепископ во време на погубувањето на Јован Владимир?